Friday, February 27, 2015

Kandidaat 923, viimane postitus




Teen nüüd viimase valimiseelse postituse. Ning nagu ennist juba ütlesin, blogiga jätkan, näiteks püüan esimese asjana analüüsida siin valimiste tulemusi.  

Kõigepealt kinnitan veelkord, et olen võtnud saabuvaid valimisi tõsiselt ning valituks osutumise korral lähen kindlasti riigikokku tööle.  

Järgnevalt tahan veelkord välja tuua ühe oma õpetajaametist tuleneva seisukoha. Nimelt kipume unustama, et hea õpetaja tunnuseks on ka asjaolu, et tema õpilased on avatud ja kriitilised, polemiseerivad õpetaja seisukohtadega ning aeg-ajalt lükkavad õpetaja väited ümber. Kui õpilased liiga palju kordavad vaid õpetaja poolt öeldut, siis tõenäoliselt pole tegemist väga hea õpetajaga. 

Euroopa kultuuriruumis tsiteeritakse sageli Aristotelese lauset: amicus Plato, sed magis amica veritas – sõber on Platon, kuid veel suurem sõber on tõde. See on kreeka filosoof Platoni õpilasele Aristotelesele omistatud ütlus on meieni jõudnud ladina keeles. Pole täpselt teada, kas provintsist Platoni Akadeemiasse õppima tulnud Aristoteles lahkus sealt enne või pärast õpetaja surma, kuid Platoni eluajal oli selge, et tema vaated lahknevad õpetaja omadest. Samas ei kadunud kuhugi Platoni inspireeriv mõju nii Aristotelese elust kui ka õpetusest. 

Räägin seda lugu selleks, et mul õpetajana on hea meel näha oma õpilasi mitmetes erakondades, kes sageli minu seisukohtadega polemiseerivad. Aga väga hea meel on ka kirjadest ja telefonikõnedest, kes kinnitavad, et olen nende kandidaat.

Tahan siinkohal kinnitada veel kõikides teistes erakondades kandideerivatele õpilastele, sõpradele ja tuttavatele, et tulgu homme, mis tuleb, elu läheb edasi ning meie suhetes midagi oluliselt ei muutu. Ning kui olen oma väljaütlemistega kampaaniaperioodil kedagi solvanud, siis palun vabandust.

Hakkan nüüd mineme Tartu turule, et natuke veel tänavakampaaniat teha! Ega ma end tänaval kindlat ei tunne, kuid kõik teoreetikud ütlevad, et viimastel päevadel peab nähtav olema.

 
  

No comments:

Post a Comment