Wednesday, July 8, 2015

Tagasisidest ja sõimust




Lugesin eile EPLi artiklit, kuidas kellelegi ebameeldival teemal kirjutanud autoreid isiklikult rünnatakse (Raud, Paris jt). Tegelikult on teema hästi tuttav. Ja tuttav nii viieteist aasta tagusest ajast, kui teemaks oli mitut puhku religiooniõpetus ning halvasti ütlejaid (peamiselt artiklite kommentaarides) oli selle kohta päris palju. Ning kogu aeg on olnud neid, kes artikli argumentide asemel mu isiku ette võtavad. Ja kindlasti on neil, millest kinni võtta. Ma pole elanud ideaalset elu – vastupidi, olen üsna palju lolluseid teinud ja eksinud.

Tegelikult kommentaarides sõimamine mind ei sega. Tavaliselt loen kommentaare nädalapäevad hiljem ja siis on see pigem huvitav tegevus. Sisult tühjad emotsioone väljendavad kommentaarid saab rahulikult kõrvale jätta ning tavaliselt leiab ka mõned mõtted, kust on õppida.   

Facebooki tulekuga paljud asjad muidugi muutusid. Oma seinal saan solvavad kommentaarid kustutada, sarnaselt Rein Rauaga (eilses artiklis) olen ka ise paar fb sõpra ära blokeerinud ja tõesti – õhk on puhtam. Ühesõnaga, oma koduhoovi saan puhta hoida.

Natuke nõutum olen isiklikult saadetud sõnumite koha pealt. Õieti on mul teatud tüüpi inimestest ikka väga kahju. Esitan autorit mainimata ühe stiilinäite katkendi.

Facebooki kiri, mille sain pärast 19. juuni EPLs ilmunud artiklit „Rääkides või röökides“:

SELLIST PASKA NAGU SA TÄNASES PÄEVALEHES KIRJUTAD

SAAB KIRJUTADA AINULT SOTSIAALDEMOKRAAT!

SEE RÄÄGIB SINU EEST KÕIK!

ON 2 VARIANTI. KAS SA OLED LOLL ( STALIN NIMETAS SINUSUGUSEID KASULIKEKS IDIOOTIDEKS)

VÕI 2 VARIANT, SA OLED KASUAHNE TÕBRAS!

MTÜ JOHANNES MIHKELSONI KESKUS ON 100% SOTSIDE RAHA PUMPAMISE PROJEKT...... SEDA TEAVAD KÕIK!

POLE ITAALIA MAFFIAST TE PAREMAD KARVAVÕRDKI!

KUI OLEKSIN SU ÕPILANE, SÜLITAKSIN SULLE NÄKKU!

OLED HULLEM KUI 1940 AASTA JUUNI KOMMUNISTID!

100 000 NÕUKOGUDE SÕDURIT´PERELIIGET EI ÄHVARDANUD JU KAH EESTI RIIKLUST! AINULT 10% RAHVASTIKUST OLI.


No comments:

Post a Comment